ERICS INDUSTRIER

Erics Industrier står för hög kvalitet och tidlös design. I mer än 60 år har vi erbjudit våra kunder inredningsdetaljer för bad- och duschrum. Vårt klassiska sortiment består av duschdraperistänger, hyllor för toalett och badrum samt torkhissar för hängtorkning av tvätt. A och O är att skapa mer utrymme för dig som kund.

Fabriken och tillverkningen ligger i Töreboda sedan 1990-talet.

Våra produkter är lätta att hantera, montera och rengöra. Grunden i sortimentet är den teleskopiska duschdraperistången, men det var torkhissen som gjorde att företaget en gång klev in på marknaden.

När järnhandelsbiträdet Eric Alvinger med hustru flyttade till ny lägenhet i huvudstaden, fanns en klumpig torkhiss av trä i badrummet. För att orka dra upp den krävdes starka nypor. Eric började fundera på något mer lätthanterligt. Han bockade en ram av rör – och skapade därmed en funktionell lättviktare. Eric tillverkade tio torkhissar hemma i matkällaren och hoppade sedan upp på motorcykeln och gav sig ut för att knacka dörr. Monterat och klart för bara 19 kronor – torkhissen »Eric« var född. Ryktet spred sig och succén var ett faktum.

Nu, mer än 60 år senare, finns torkhissen fortfarande kvar i sortimentet – om än i förfinad form som passar dagens badrum. Sedan mer än 30 år tillbaka finns vi i Töreboda. Våra produkter tillverkas med gediget hantverkskunnande, enligt moderna metoder. Kunnig personal, i kombination med känsla för tradition, gör att du som kund garanterat alltid får en produkt av högsta kvalitet till ett förmånligt pris.

Välkommen att upptäcka våra tidlösa produkter till ditt badrum!

Varumärket Erica

Erica står för produkter av hög kvalitet som är hållbart tillverkade med avsikt att hålla länge samt inte minst vara enkla att montera. I de flesta fall kan våra produkter monteras helt utan ingrepp i väggarna, tack vare limbara fästen eller expanderande stänger.

Fabriken och tillverkningen ligger i Töreboda sedan 1990-talet.